Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно виене от кормилната уредба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно виене от кормилната уредба

Здравейте, колеги! От около месец насам, сутрин като запаля колата започва едно странно виене отпред под капака. Като завъртя волана виенето се усилва, но след около минута две изчезва тотално до следващото палене на студено. Имате ли идея каква е причината за досадния шум? Предварително благодаря!
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС

провери дали имаш достатъчно масло за хидравликата в казанчето!!!
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Кога за последно е сменяно маслото на хидравликата?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Маслото в хидро усилвателя проблема предполагам. На Рендето го имахме същия проблем при студено. Сменихме маслото - то беше и позагубило... и всичко се оправи. Явно маслото не беше сменяно никога и беше загубило качествата си..
        Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
        Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Не е само от качествата,но и ако му спадне малко нивото става ад!При мен имам спукан мъркуч до колкото знам за високо налягане,намира се от лявата страна точно над рейката и така като гледам смяната му е доста трудоемка!Колега огледай си и ти колата от долу да нямаш течове от системата,и провери нивото на маслото!
          alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

DEXRON II или III се долива. Ако се долее DEXRON III на система с DEXRON II проблем ли е ?
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

Колеги, благодаря ви за съдействието. Наистина проблема се оказа в спадналото ниво на маслото за хидравликата. Днес вече всичко е точно. Благодаря!
              Алфа Ромео 156 1.8 ТС

Comment

Колега, и при мен така се получава и то само зимата. Губи и на 2 - 3 дни доливам по малко явно маркучите се стягат от студа ако имаш възможност погледни ги аз преди не виждах да тече или капе, но онзи ден забелязах масло по асфалта. Остава само да видя от къде е, а и ми се струва , че маслото май е гъстичко и зимата си вият хидравлиците докато позагрее малко.

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
                  зимата си вият хидравлиците докато позагрее малко.
                  Нищо не вие при мен... дори на минусови температури - 2 броя таман
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                    DEXRON II или III се долива. Ако се долее DEXRON III на система с DEXRON II проблем ли е ?
                    По принцип не е редно,особено ако нямаш представа коя спецификация са,защото и ІІ и ІІІ имат по три спецификации.Някои от тях са съвместими.

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
                    Колега, и при мен така се получава и то само зимата. Губи и на 2 - 3 дни доливам по малко явно маркучите се стягат от студа ако имаш възможност погледни ги аз преди не виждах да тече или капе, но онзи ден забелязах масло по асфалта. Остава само да видя от къде е, а и ми се струва , че маслото май е гъстичко и зимата си вият хидравлиците докато позагрее малко.
                    От маркучите тече само ако са спукани и тогава ще ти го изхвърли под налягане за нарматив.Когато губи малко и не виждаш в началото теча,то това става от рейката и маслото се събира под маншоните на накрайниците.

Първоначално публикувано от jinkata Покажи съобщение
                    Колеги, благодаря ви за съдействието. Наистина проблема се оказа в спадналото ниво на маслото за хидравликата. Днес вече всичко е точно. Благодаря!
                    Щом е спаднала,оглеждай се за течове от рейката.Също така,ако не знаеш кога е сменяно маслото на хидравликата,хубаво е да го смениш.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                    X